ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 84 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΦΕΑΣ / Ο ΚΥΡ ΟΡΦΕΑΣ & ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΟΝΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9 στις 8:30 μ.μ. ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 84 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΦΕΑΣ  

Ο ΚΥΡ ΟΡΦΕΑΣ  & ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ  

ΜΟΝΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9    στις  8:30 μ.μ.  

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Η απόλυτη ωδή στην 7η τέχνη και την ιερότητα της κινηματογραφικής αίθουσας, ένα νοσταλγικό παραμύθι για την ενηλικίωση και τα απωθημένα του παρελθόντος, που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Στη μεταπολεμική Ιταλία ένας κινηματογράφος αποτελεί το σημείο αναφοράς ενός χωριού της Σικελίας. Εκεί ξημεροβραδιάζεται ο μικρός Σαλβατόρε, δίπλα στον μηχανικό προβολής Αλφρέντο με τον οποίο δημιουργεί μια πατρική σχέση τόσο καθοριστική για εκείνον όσο και οι ταινίες που παρακολουθεί μαζί του. Όταν, μεσήλικος πια και διάσημος σκηνοθέτης, μαθαίνει για τον θάνατο του Αλφρέντο, παρακολουθούμε τις αναμνήσεις του μέσω φλας μπακ. 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζουζέπε Τορνατόρε   /ΠΑΙΖΟΥΝ: Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μ¨αρκο Λεονάρντι, Σαλβατόρε Κάσιο

Ο ΚΥΡ ΟΡΦΕΑΣ - Ντοκιμαντέρ

Ο Λευτέρης Σκλάβος πέρασε τη ζωή του ανάμεσα σε μηχανές προβολής, αφίσες και μπομπίνες. Επί 65 χρόνια ήταν ιδιοκτήτης πολλών κινηματογράφων, κάνοντας το πάθος του επάγγελμα και ζώντας τη ζωή του παρέα με τους ήρωες της μεγάλης οθόνης. Η ζωή του ιδρυτή του πρώτου ΟΡΦΕΑ στη Λεωφ. Βουλιαγμένης μέσα από τις δικές του γλαφυρές διηγήσεις.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ανιές Σκλάβου  Δ/ΝΣΗ ΦΩΤΟΓ: Λευτέρης Σκλάβος ο νεότερος    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Στέλιος Τατάκης